Дієта при діафрагмальної грижі


Дієта, рекомендована при діафрагмальних грижах, це не просто якісь поради щодо застосування тих чи інших продуктів, а скоріше комплекс заходів, який займає важливе місце в загальному плані лікування цієї хвороби. Як і для багатьох хвороб шлунково-кишкового тракту, при діафрагмальних грижах рекомендується частіший прийом їжі, але при цьому обсяг порцій скорочується.

Так само рекомендовано, різко обмежити прийом жирної, смаженої і смолені їжі, що є досить частими рекомендації при самих різних хворобах. Ці продукти посилюють секрецію шлункового соку, а якраз цього необхідно уникати. Повністю необхідно виключити і прийом алкоголю і навіть газованих напоїв.

Вечеря (або останній прийом їжі) бажано влаштовувати не пізніше ніж за чотири години перед сном.

Обов'язково в раціоні має бути звичайна чиста вода, причому багато дієтологи рекомендують її в досить великих кількостях, до восьми склянок на день. Можна для цих цілей використовувати мінеральну воду Боржомі і Єсентуки-17. Бажано виключити з раціону першої половини дня такі продукти, як квасоля, кукурудза, свіжа капуста, молочні продукти так само рекомендовано приймати тільки в другій половині дня, або взагалі обмежити.

Звичайно все це тільки загальні рекомендації, а то що стосується індивідуальних особливостей кожного пацієнта йому (пацієнту) необхідно визначитися які саме продукти викликають у нього печію, здуття живота, відрижку. І природно надалі обмежувати їх застосування.

Після прийому їжі не можна займатися важкою фізичною роботою, особливо з навантаженнями в нахил, лежати після їжі також не рекомендується. У той же час призначають продукти, що містять велику кількість білків (це відварне м'ясо, риба, сир, і яєчний білок). Певну користь може принести і призначення різних рослинних олій соняшникової олії, обліпихової олії, а також риб'ячого жиру. Приймають ці масла зазвичай перед їжею.

При діафрагмальної грижі у плодадіета призначається акушером при співпраці з дієтологом.

З рецептів народної медицини рекомендують відвари таких трав як таволга вязолистная і перстач гусячий, а також трави остудника солодкого.

Також в дієті при діафрагмальних грижах показані розварені каші з різних круп крім рису. Для того, щоб приготувати такі каші, слід збільшити кількість рідини приблизно в півтора рази. Перед подачею на стіл кашу рекомендується додатково подрібнити за допомогою блендера. Можна додавати в кашу помірна кількість масла, а ось цукор і приправи в цьому випадку краще обмежити, оскільки ці продукти можуть істотно збільшити кислотність шлункового соку і також можуть провокувати відрижку, а це негативно позначиться на самопочутті, так як веде до підвищення внутрішньочеревного тиску.

Такі продукти як курка або риба рекомендовані у відварному вигляді, переважно їх готувати у формі суфле, фаршу або холодцю. Іноді хворим можна їсти котлети і тефтельки, але також приготовані на пару, однак вони при їх приготуванні варто утриматися від панірування сухариками.

Ідеальні при такій дієті стиглі персики, груші, і банани. А ось яблука рекомендується приймати тільки в запеченому вигляді і обов'язково без шкірки.

Ковзна грижа піщеводарасположена трохи вище діафрагральной і має свою дієту. Вибір правильної дієти - запорука благополучного стану організму.

Після операції з приводу діафрагмальних гриж дієта обговорюється з лікарем і зазвичай проводитися розрахунок індивідуальної дієти з урахуванням віку пацієнта, обсягу проведеної операції, стану шлунково-кишкового тракту і всього букета супутніх захворювань. Зазвичай така дієта в післяопераційний період буває вельми делікатної, переважно рекомендуються рідкі страви з легкозасвоюваними продуктами.