Пшенична клітковина для схуднення


Пшенична клітковина це натуральний продукт, високомолекулярна сполука, виготовлене з пшеничних висівок. Клітковина дуже корисна, вона містить вітаміни Е (токоферол), В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В6 (піридоксин), С (аскорбінову кислоту) і вітамін РР, а також каротин, ніацин, холін, біотин, фолацин.

Найважливіші мікроелементи: калій, кальцій, кремній, магній, натрій, сірка, фосфор, хлор, алюміній, бор, ванадій, залізо, йод, кобальт, марганець, мідь, молібден, нікель, олова, селен, срібло, стронцій, титан, хром , цинк, цирконій. Пшенична клітковина не містить калорій, посилює перистальтику кишечника, виводить з організму шкідливі речовини. Крім користі для серцево-судинної системи, зниження холестерину, профілактики атеросклерозу, стимуляції роботи жовчного міхура і збагачення організму вітамінами, клітковина рекомендована людям із зайвою вагою в програмах дієтичного харчування.

Чому саме пшеничне клітковина

Допомога пшеничного клітковини в зниженні ваги полягає у впливі на організм за трьома напрямками. По-перше, клітковина не перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, що не піддається впливу травних ферментів і шлункового соку і виводиться з організму в незмінному вигляді, тим самим сприяючи травленню. Клітковина ефективно допомагає боротися з запорами і прискорює обмін речовин. Є прекрасним живильним субстратом для корисної кишкової мікрофлори: біфідо- і лактобактерій. По-друге, збільшуючись в обсязі під впливом рідини в шлунку, клітковина дає відчуття ситості, при мінімальному вмісті калорій. Цей ефект використовують як при дієтах з обмеженням калорійності, так і для зниження апетиту при звичайному харчуванні. Рекомендується змішати 2-3 столові ложки зі склянкою кефіру, соку або молока і випити за 20-30 хвилин до їжі, це допоможе заспокоїти почуття голоду і з'їсти значно менше. По-третє, клітковина відмінний абсорбент. Вона пов'язує жири, прості вуглеводи і не дає їм відкладатися у вигляді зайвих сантиметрів. До того ж клітковина виводити токсини і шкідливі речовини, очищає організм. Допомагає в боротьбі з набряками, які також можуть бути причиною зайвої ваги.

Що треба робити


Почати худнути, використовуючи пшеничну клітковину, дуже просто. Для того щоб очистити кишечник, нормалізувати процеси травлення і прискорити обмін речовин є проста і дуже ефективна дієта. Протягом 2 тижнів потрібно вживати щодня 35-50 грамів клітковини, яку можна додавати в кисломолочні продукти, наприклад, кефір або йогурт, свіжовичавлені соки або просто воду.

Що ще

Крім клітковини дозволено вживання 1 л кефіру або йогурту і 200-300 грамів будь-яких овочів, крім картоплі та кукурудзи, допустимо є овочевий салат, заправимо його лимонним соком або окропивши оцтом. Таке харчування допоможе вивести з організму надлишок рідини і запустити процес схуднення. Далі можна знизити кількість споживаної клітковини до 30гр (2 столові ложки) і дотримуватися низькокалорійної дієти з добовим споживанням 1200-1500 ккал. Якщо все ж акцент в схудненні робите на клітковині, то варто знати вчем міститься клітковина крім пшениці.